måndag 24 mars 2014

Den senaste veckan

Vi har inte haft fungerande internet på flera dagar, nästan en hel vecka. Lite frustrerande men det blev ju mer tid över till att göra 'annat'. Vi har rensat flera soppåsar fulla med 'skräp' från skåp och byrålådor och också börjat packa några flyttlådor.
 
Idag var Sam och jag på en begravning trist nog, medans Liam var hos sin farmor. En av våra vänner och hans pappa blev skjutna till döds i onsdags av deras drogpåverkade granne. Till och med hunden blev skjuten, bara mamman överlevde för hon lyckades springa ut genom bakdörren och gömma sig på en åker.
Så fruktansvärt. Vi har varit hos dem många många gånger och man tänker ju att det var tur att inte vi/fler personer var i huset just den här gången eftersom han med all sannolikhet skjutit dem också.
 
Förra tisdagen var det dags för katterna att åka till veterinären och få rabies-spruta och minstingen fick dessutom ett chip insatt i nacken. De andra har ju redan sina chip, de scannade dem och kollade så att de satt kvar :)
Här väntar de i sina burar på morgonen innan vi åkte, inte så förväntansfulla..
 

Vi fick alla gå upp tidigt på morgonen, och Liam var väl ungefär lika glad som katterna..
Han hade sovit i sin Lakers-matchtröja :)

 
Här kollar Liam så att katterna har det bra i väntrummet, lol.
Vi fick vänta i nästan en hel timme efter bokad tid eftersom det kom in några akutfall under tiden.

 
Liam utforskade undersökningsrummet.

 
Han tyckte det var kul att spana in allting. Vi fick samma veterinär som vi hade innan vi åkte förra gången, hon kom ihåg vilka vi var fast det gått 3 år, inte så många som åker med sina katter till Europa kanske ;)

 
När vi kom igen var de såhär glada. Fast den gula tjockis-katten var förstås glad hela tiden, inne hos veterinären också. Så fort han kom ut ur buren och upp på undersökningsbordet så började han stångas och spinna, till och med när de gav han sprutorna och tog tempen på honom. Gränslös som han är hehe.


Sam o Liam. Liam har fått så mycket beröm för sin hemstickade mössa han ärvt från mig, om hur fin och välgjord den är. En rolig kommentar när jag berättade att den gått i arv från mig var 'men du är ju flicka, varför hade du blått??'  Ha ha ha! De är inte så 'jämställda' här borta ännu ;)

 
Det var vårväder i några dagar förra veckan innan det blev kallt igen.
Jag såg krokusknoppar när vi var ute o gick men de hade inte hunnit slå ut ännu, första vårtecknet hos oss. Sent!

 
Liam o jag hängde ute i trädgården.

 
Han drog fram sina leksaker. Sina nya vårskor hade han också på sig.

 
Och sen gick vi en promenad runt några kvarter. Liam gick på egna ben såklart ;)
 
 
Det var så härligt med varm vårsol och blå himmel, och att de meterhöga snövallarna äntligen var borta från trottoarerna.
 
 
Vi gick o gick, förbi både femte, sjätte o sjunde gatan som de heter. Liam ville inte stanna, förutom när han hittade en vattenpump till brandkåren, vad de nu kallas.
 
 
Den mekade han lite med.
 
 
Nästa dag gick vi ut igen, fast då var det lite kallare.

 
Vi fick bylta på oss lite mer kläder men det var skönt ändå.

 
Liam pysslade i trädgården igen.

 
Dagen efter var det ännu ett snäpp kallare, bara några plusgrader och blåsigt.
Vi gick den allra längsta rundan, ända till parken, runt parken, och så tillbaka hem igen, och så långt hade Liam aldrig gått på egen hand innan. När vi nästan var hemma så darrade de små benen och han sträckte upp armarna mot mig så jag bar honom de sista 10 meterna fram till ytterdörren :)

 
I parken.

 
Liam hittade en sten som han inte släppte förrän vi kom hem. Det påminde mig om när jag själv var yngre och släpade hem både stenar, kottar, grenar och plastpåsar fulla med kastanjer som jag sen räknade ;)

 
Sen kollade han på vattnet i bäcken en stund.

 
På väg hem igen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar