lördag 29 mars 2014

Liam 22 månader

..Snart 2 år!
 
Han pratar jättemycket med Sam och mig men knappt alls med de han inte känner så väl, och aldrig på beställning.. däremot vinkar han gärna på beställning eller om han hör att någon säger hejdå eller bye i telefonen. Han brukar säga tack efter att han får någonting och prosit när någon nyser.
 
Han brukar sitta och ligga med ena foten vilandes på andra knäet, som är böjt, precis som jag alltid gör :)
 
Katten Gibby sover utanför hans sovrumsdörr som vanligt (när hon inte lyckas smita in) och så fort hon hör Liam vakna på morgonen så springer hon in i vårt sovrum och väcker oss genom att hoppa upp på sängen och 'säga till'. När Liam är ledsen så kommer hon springandes genom huset och börjar slicka han i håret för att trösta, haha.
 
Liam älskar havregröt. Och äppelmos, yoghurt, lax, riskex, stekt o kokt ägg, citronvatten, potatismos. Och gärna kryddig och stark mat.
 
Han älskar när man luktar på hans fötter o sen låtsas att man kräks eller klöks. Då skrattar han som aldrig förr.

Han har dille på att välja kläder själv och ta på och av sig dem själv, likadant med skor. Han har gärna dubbla kläder på sig, flera lager på lager som sitter bak o fram.

Han gillar att få i uppgift att slänga saker i soporna men ibland slänger han även sånt som inte är sopor så man får hålla koll..

Han har börjat att gå omkring med händerna i fickorna, då ser han så stor ut.

Han är bra på att gå promenader långt och vill helst inte stanna o vila utan bara pinna på.. fast han stannar ibland för att plocka upp löv, stenar och mossa.

Ofta klappar han sig på blöjan o säger till direkt när han har bajsat eller kissat.

Han älskar att leka med tvättlappar i badet: att blöta dem, krama ur o hänga på tork och sen blöta dem igen, och att skrubba sig själv med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar