måndag 14 april 2014

Resan

Till slut hade vi städat, flyttat grejer och packat väskor tillräckligt mycket för att kunna komma iväg, det var full rulle ända in i det sista. Jag glömde min jacka och halsduk för det var så varmt och fint väder dagen vi åkte, 19 grader!

Katterna jamade i bilen och den gula blev åksjuk som vanligt och dreglade med munnen öppen som en hund.
Vi började närma oss flygplatsen och fick fjärilar i magen.
Nästan framme vid flygplatsen, vi kunde se det nya World Trade Center sticka upp i bakgrunden.
Framme vid terminalen så fick jag gå in och fråga incheckningspersonalen om hjälp med att få in alla väskorna och burarna eftersom Sam var tvungen att åka och lämna hyrbilen. En snäll kille sprang fram och tillbaka med tre stora bagagevagnar fulla med våra grejer åt mig. Det första han sa när jag bad om hjälp var "är det ni med katterna?" Haha, så de visste redan vilka vi var.

Vi sa hejdå till djuren innan de åkte iväg på rullbandet. En kille från säkerhetskontrollen hade klämt och känt på dem för o kolla att de inte hade bomber eller nåt gömt i pälsen.
Här hade vi boardat planet och Liam satt fastspänd med ett extrabälte i mitt knä.
Vi blev framvinkade och fick boarda först av alla (tack vare Liam, hehe), det var jättelång kö vid gaten så vi fick lite avundsjuka blickar av de andra.
Här hade vi precis lyft. Det hade hunnit bli mörkt så vi fick en jättefin utsikt över New York.
Liam var helt exalterad och övertänd, inget ont i öronen alls som jag varit orolig för. Efter några timmars pratande, skrattande, lekande och flörtande med medresenärerna så somnade han i min famn och sov igenom hela landningen och allt fastän den var väldigt skakig. Jag fick väcka honom när vi skulle resa på oss och gå av planet på Island och det var ju inget roligt enligt Liam som trodde att han somnat för natten och inte bara för några timmar. Så det var lite mindre glada miner på Reykjaviks flygplats. 
Mellan Island och Stockholm trodde vi han skulle somna om eftersom han var så trött, men han var vaken hela sträckan och ville gå i mittgången och titta på allt. Jag var så fruktansvärt trött eftersom jag bara halvsovit i nån timme på förra flyget när jag inte kunde sitta bekvämt med Liam på mig. Istället fick Sam vila en stund eftersom han skulle köra bilresan ner från Arlanda.
Djuren satt redan och väntade på oss vid specialbagaget när vi kom till Arlanda. Svårt att själva manövrera tre överfulla bagagevagnar och samtidigt hålla Liam i handen. Plötsligt välte buren med katterna som var högst upp på bagage-berget och alla stirrade. Det har hänt vid två tillfällen tidigare när vi flugit så det är nästan rutin nu, stackars missar. Långsamt o vingligt gick det mot tullen medans folk sprang som galningar omkring oss eftersom vi var i vägen för alla.
De små kräken klarade tullkontrollen och två av tulltjänstemännen blev helt till dig över katterna och ställde tusen frågor.. "ååhh vad söta små kissar". Tack o lov fick vi hjälp av en av dem med bagagevagnarna ut till ankomsthallen där Sam o Liam parkerade sig medans jag tog transferbussen till Avis kontor.
Som tur var blev jag gratis uppgraderad till en större bil när jag berättade hur mycket bagage vi hade. Jag nämnde inget om kattburar för då hade vi nog inte fått nån bil alls.
Tog mig en stund att klura ut att bilen hade automatisk startknapp och sen när jag väl kom iväg så körde jag fel och vilse och fick vända på en skogsväg innan jag hittade tillbaka till terminalen igen. Där satt Sam o Liam och väntade på mig, lille Liam hade slocknat och såg ut så här.
Medans jag vaktade Liam så gick Sam i flera omgångar ut med allt bagage till bilen och stuvade in det, nätt o jämnt fick det plats. Tur att det var Sam som körde för jag hade inte orkat det själv. Det tog en evig tid att komma ut från Stockholm pga rusningstrafiken och flera gånger nickade jag till men var tvungen att hålla mig vaken så jag kunde hålla Sam vaken med mitt prat. Stannade första gången i Nyköping på mcdonalds där Liam fick en ballong. Sen stannade vi en liten stund igen när vi kommit in i Småland. Vi var så dödströtta, jag har inte varit så trött sedan Liam var nyfödd, haha. Mamma och Lennart mötte oss vid vårat hus, det var så härligt men också overkligt, hjärnan hängde inte riktigt med att vi var i Sverige plötsligt, det brukar ta ett par veckor. Tänkte flera gånger under bilresan ner "varför är skylten på svenska??" eller "varför pratar de svenska på radion här borta, vad konstigt". Sen somnade vi som medvetslösa så fort vi la oss den kvällen, och sov alla tre i 14 timmar. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar