lördag 1 juni 2013

Liam 12 månader

Liam har lärt sig att gå ner för trappor nu och inte bara upp. Jättesmidigt även om man får gå bakom ändå ifall han skulle trilla. Ibland så kommer han på när han är halvvägs nere att nej han vill ju upp igen o då är det inte lika smidigt :) 4 steg ner och 2 steg upp och så vidare.

Han har också lärt sig att gå jättelånga sträckor om han får putta på något. Fram och tillbaka brukar han gå över vardagsrumsgolvet och så igår gick han från parken nästan hela vägen hem! Jättestark är han, snart går han nog helt på egen hand så snart han hittar balansen lite mer. Helt på egen hand har han som mest tagit 1 steg.

Han säger 'nej' när han blir arg eller ledsen och slår med armarna, 'nej, nej, nej' låter det.

Han vinkar och klappar händer jättemycket. Så for han blir glad eller något är kul (o även för den delen när han blir arg också) så börjar det klappas och vevas.

Han pratar och babblar mycket och tycker om att härma ord och gester. Han älskar fortfarande att leka titt-ut och tafatt. Han tycker om att läsa böcker och att få bläddra i dem själv. Han gillar att kasta saker, särskilt bollar, och gillar också att rulla bollen fram och tillbaka med någon, då skrattar han högt. Han älskar alla leksaker som har hjul, och har dem inte hjul så använder han dem som att de hade det ändå. Han håller handen ovanpå och puttar/drar dem över golvet fram o tillbaka.
Han klättrar i och ur badkaret själv så det är inte en lugn stund.
Han gillar att dricka vatten och kan dricka riktigt bra själv ur en pip-mugg. Han gillar att äta knäckebröd och biter av små bitar som han sen tuggar på. Han är rädd för stora hundar men älskar alla små djur, så länge de är i hans egen storlek.

Han har börjat med något som liknar att 'dela med sig'. Då sträcker han fram en boll eller leksak mot en efter att han själv har känt på den. Om han håller i en sked eller äter något så sträcker han också fram mot en för att man ska få smaka av det tycker han.

Han är allergisk mot kanel (utvärtes) och får röda fläckar på huden (ser ut som brännskador men går bort efter några timmar) på de ställen som har kommit i kontakt med kanel.

Ofta har han torr (eller nästan torr) blöja på morgonen efter natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar