måndag 29 juli 2013

Liam 14 månader

Vad tiden går snabbt. Det känns som att jag säger det hela tiden men det går liksom bara snabbare ju äldre han blir.

Han ser så stor ut på de här bilderna.
 


Han lärde sig att gå för några veckor sen och nu går han hela tiden och kryper nästan inte alls. Ibland går det lite för snabbt när han försöker att springa och då ramlar han.

Han har börjat kommunicera på ett annat sätt, t.ex. kopplar han ihop att han kan säga vissa ord/ljud i samband med en viss händelse. Om han sträcker fram något mot mig som han vill att jag ska ta så säger han samtidigt något, ofta säger han 'tack'.

Han verkar förstå enkla frågor och svarar nu alltid när han hör att man säger något med fråge-tonfall.
Han har (äntligen) börjat förstå grejen med att man kan vara försiktig på handen, och kan gå fram till katterna och klappa mjukt på dem, istället för att bara dra i pälsen och nypa i svansen (även om han fortfarande gör det också).



Han är otålig och kan få utbrott när han inte får som han vill. Så här ser han ut när han 'skäller'.



Han har fått ett behov av 'nattning' på kvällarna som han aldrig har haft innan. Det brukade gå bra att bara ploppa ner han i sängen, stoppa om och säga godnatt. Men nu så går det bäst om jag sitter med honom i famnen inne i hans rum först med släckt lampa och pratar lite. Brukar prata mest om vad vi gjort under dan, vad vi ska göra imorgon och vad skönt det ska bli att sova haha.
På dagarna sover han bara 1 gång nu.

Han är nästan alltid glad (och lite av en underhållare), men fortfarande väldigt blyg för främlingar och helt trygg och bekväm är han egentligen bara med mig och Sam.
Ofta får han komplimanger från andra när vi är o handlar eller skjuter pil om hur lugn och enkel han är. (Sina utbrott får han bara hemma hehe)

Han är en våghals och har alltid blåmärken på benen.

Han har fått en ny fetish för kardborre-band och älskar därför att ta på o av sig skorna.

Hans åttonde tand har börjat titta fram i underkäken, så snart har han 4 uppe o 4 nere. Här sitter han med bitringen som vi tog fram ur frysen idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar