tisdag 1 oktober 2013

Liam 16 månader

Liam nu för tiden:

Han kan viska och om man viskar något till honom så 'viskpratar' han tillbaka.

Han klappar mycket i händerna, om någon klappar händer på tv så härmar han och om det är något ljud som låter som att man klappar så börjar han också klappa...t.ex. när vi var ute så blåste det och en massa löv föll från träden och prasslade i luften, då började Liam att klappa för att det lät som det :)

Han sliter av sig blöjan själv så fort han inte har byxor på sig så det går inte att ha honom i bara blöja längre om man inte har koll.. Han sitter på pottan ibland men inte still mer än 10 sekunder. En gång kissade han på sidan av den när han stod upp istället för i den, närmare än så har vi inte kommit ännu :) När han har bajsat i blöjan så kommer han ofta och ger en tvättlapparna för att tala om att han gjort i byxan.

Han pekar ännu mer än innan, på alla bilder i böcker pekar han så fort man vänder blad och när han ser något 'intressant' så pekar han också på det.

Han e superbra på att lägga tillbaka saker där han tog dem ifrån, t.ex. muggen på bordet när han druckit klart eller besticken.

När han fått skor på sig vet han precis vad som ska hända o går till dörren o väntar (och bankar ibland på den). Han håller i en nyckel i nyckelknippan rätt mellan tumme o pekfinger och försöker låsa upp dörren vid handtaget. Han har lärt sig hur man öppnar dörrarna genom att vrida på den runda knoppen men är inte tillräcklig lång ännu för att nå upp helt på egen hand.

Han tycker om att rita med sina kritor och leka med allt som rullar. Han gillar att meka med riktiga verktyg och pilla på allt som växer utomhus. När han sitter i vagnen och vi går på trottoaren så håller han alltid handen ut mot alla buskar och häckar när vi går förbi dom så han kan känna.

Han gillar inte att sitta i kundvagn men älskar att åka sulky eller vanlig vagn.

Håret på huvudet har blivit jättelångt men det är fortfarande tunt med strån tunna som fjun.

Hans fötter är så knepiga och svåra att hitta skor till, hehe. Dom är breda och höga och lilltån spretar alltid ut och fastnar när skorna ska åka på.

Han är väldigt otålig på att vänta på saker. Och när jag äter så klänger han på mig även när han inte är hungrig eller vill ha. Annars, när jag inte äter, så leker han jättefint på egen hand i långa stunder och sitter och nynnar och pratar för sig själv. Han har dille på att klättra upp på saker, kanske därför han klänger på mig så mycket när jag äter.

Han är väldigt 'givmild' och gillar att ge saker i handen på en, som uppslitna ogräs och grässtrån, saker han haft i munnen och tuggat på, smutsiga strumpor han hittat och annat sånt där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar