söndag 1 december 2013

Liam 18 månader

Liam har hunnit bli 18 månader, ett och ett halvt år redan. Och idag är det exakt ett år sedan som vi satt på flygplanet. Jag minns när vi gick ut från flygplatsen ut på parkeringen på JFK och luften luktade USA. Så är det varje gång, det är något med luften och lukterna som gör att det luktar helt annorlunda. Det är alltid lite varmare, lite fuktigare och så bilarna och bensinlukten som luktar annorlunda mot i Sverige för den är bara 85- och 87-oktanig här borta. Sam tycker bensinen i Sverige luktar mycket godare men jag föredrar nog lukten på den här borta, haha.
 
Liams små egenheter:
 
Han gillar att hoppa jämfota högt så att han riktigt lyfter från marken och ibland går han på tå.

Han säger voff till alla hundar han ser och han kallar alla katter för Gibby, (för vår minsta kattunge som är Liams bästis heter Gibby.)
Han stångas med katterna med sitt huvud mot deras. Ibland stångas han som en katt mot oss också.

Han förstår jättemånga fraser på båda språken. T.ex. vet han att ''hämta lilla räven'' och '' go get the fox'' betyder samma sak beroende på vem som säger det. Han har liksom börjat förstå att jag och Sam har olika/egna språk och att vi menar samma sak även om det låter olika.

Han har små sjuka saker för sig. Som att smyga fram och slicka på andras nakna fötter och tår när man minst anar det. Sen skrattar han högt när man hoppar till.

Han lägger tillbaka böcker o saker där han tagit dem ifrån och vet var alla saker i huset har sin plats.

Han älskar att gå små ärenden här hemma åt oss och jag brukar sätta han i arbete, Lol. Han hämtar alltid mobilen åt mig när den plingar, han ger saker från Sam till mig och tvärtom som en liten brevbärare, han slänger sina blöjor i sophinken själv efter att vi bytt på honom, han dammsugar och dammtorkar själv, han lägger in sin rena tvätt i sin byrå (men sen får man vara snabb med att stänga lådan kvickt för annars åker all den vikta tvätten ut igen), om han spillt något så går han och hämtar diskhanddukenför att torka upp det utan att vi behöver be honom och han tänder bras-elementet själv (trycker på knapparna alltså) och stänger igen ytterdörren efter oss varje gång vi kommer tillbaka in.

Han kan äta helt på egen hand nu utan hjälp, med både sked och gaffel.
Om man ger honom besticken i vänster hand så byter han alltid direkt till höger och äter alltid med höger hand.
 
Han tycker det är jättekul att blåsa i visselpipor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar